Mitä on Cradle to Cradle (Kehdosta kehtoon) -sertifiointi® ?

Cradle to Cradle Certified® (Suomeksi: Kehdosta kehtoon) on maailmanlaajuisesti tunnustettu standardi turvallisemmista ja kestävämmistä tuotteista, jotka on valmistettu kiertotaloudelle

Kiertotalouden tavoitteena on, että talous toimii ympäristön kantokyvyn rajoissa eli kestävästi – Nyt tuotesuunnittelijat, tuotevalmistajat ja tuotemerkit ympäri maailmaa luottavat Cradle to Cradle -sertifioituun tuotestandardiin, joka toimii reittinä ja suunnannäyttäjänä kun suunnitellaan ja valmistetaan tuotteita, joilla on positiivinen vaikutus ihmisiin ja planeettaamme. Hajusteista lattiapinnoitteisiin, t-paitoista ja farkuista vesipulloihin ja siivoustuotteisiin, tuhannet tuotteet ovat jo Kehdosta kehtoon -sertifioituja. Lisäksi yhä useammat tuotemerkit, organisaatiot ja standardit tunnustavat Cradle to Cradle -sertifikaatin ensisijaiseksi tuotestandardiksi vastuullisissa ostopäätöksissä.

Tuotteen alimman luokan saavutus edustaa myös sen yleistä sertifiointitasoa. Standardi kannustaa jatkuvaan parantamiseen ja myöntää sertifikaatin saavutetun tason perusteella (5 tasoa) ja vaatii sertifikaatin uusimisen kahden vuoden välein. Jokainen sertifiointitaso edustaa yhä tiukempia saavutuksia viidessä kriittisessä suorituskykyluokassa: materiaalien terveys, materiaalien uudelleenkäyttö, uusiutuvan energian ja hiilen hallinta, vesihuolto ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Opi Cradle to Cradle -sertifioinnin tasot!

5 kestävyysluokkaa, joissa 5 saavutettavissa olevaa tasoa – mitä korkeammalla tasolla tuote on sitä kestävämpi tuote on kyseessä        

Siirry vihreälle linjalle hankinnoissa. Myyntitiimimme auttaa tuotevalinnossa ja opastaa tuotteiden käytössä. 

Odotamme soittoasi tai laita s-postia > puh. 09 849 4910 tai  cleanimport@cleanimport.fi

Sertifikaatin saamiseksi tuotteiden ympäristö- ja sosiaalinen suorituskyky arvioidaan 5 kriittisessä kestävyys -luokassa:

1. Materiaalien terveys

Materiaalien terveysluokka auttaa varmistamaan, että tuotteet valmistetaan käyttämällä ihmisille ja ympäristölle mahdollisimman turvallisia kemikaaleja. Johtavat suunnittelijat ja tuotekehittäjät kartoittavat, arvioivat ja optimoivat materiaalikemiaa. Vaihe kohti täyttä sertifiointia valmistajat voivat myös ansaita erillisen materiaalin terveystodistuksen tuotteille, jotka täyttävät Cradle to Cradle Certified ™ -materiaalin terveysvaatimukset.

2.  Materiaalien uudelleenkäyttö

Materiaalien uudelleenkäyttöluokan tarkoituksena on poistaa jätekäsite auttamalla varmistamaan, että tuotteet pysyvät ikuisissa käyttöjaksoissa ja uudelleenkäytössä tuotteiden käyttösyklistä toiseen.

 3. Uusiutuvan energian ja hiilen hallinta

Uusiutuvan energian ja hiilen hallinnan luokka auttaa varmistamaan, että tuotteet valmistetaan uusiutuvalla energialla, jotta tuotteen valmistuksesta johtuvat ilmastonmuutosta aiheuttavien kasvihuonekaasujen vaikutukset vähenevät tai poistuvat.

4. Vesihuolto

Vesihuolto-luokka auttaa varmistamaan, että vesi tunnustetaan arvokkaaksi luonnonvaraksi, vesistöalueet ovat suojattuja ja puhdasta vettä on ihmisten ja kaikkien muiden organismien saatavilla.

5. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus

Tämän luokan tarkoituksena on suunnitella liiketoimintaa, joka kunnioittaa kaikkia ihmisiä ja luonnollisia järjestelmiä, joihin tuotteen valmistus vaikuttaa.

Tämän jälkeen tuotteelle määritellään joka kestävyysluokissa saavutettu taso 1-5:

  1. Platina (paras taso)
  2. Kulta -taso
  3. Hopea -taso
  4. Pronssi -taso
  5. Perus -taso (basic)
Kuvasta näkee Cradle-to-Cradle Kestävyysluokat sekä niiden saavutetut tasot: Greencare Professional -tuotteet
 

Katso kuvasta miten eri sertifioinnit ja ekomerkit sijottuvat arvoketjupyramidissa